Onze Regisseurs


Onze visie

Bij Heijermans gaan we voor kwaliteit. Onze visie is dat onze regisseurs opgeleid of in opleiding moeten zijn op het gebied van theater. Alleen op die manier kunnen we onze spelers het maximale leereffect bieden.

Peter van Dijk : Regisseur volwassenengroep

Studeerde - na een studie fysische geografie – in Utrecht aan de Akademie voor Expressie door Woord en Gebaar ("toneelschool"). Hij richtte zich daar op het maken van theaterproducties. Na die opleiding gaf hij acteerlessen binnen de Kunstzinnige Vorming aan amateurs en regisseerde diverse amateurtheatergroepen.

Binnen het professionele circuit regisseerde hij met name jeudtheater-producties, o.a. bij theater Gnaffel (theater met poppen) in Zwolle en de Rozenfabriek in Deventer. Sinds geruime tijd is Peter ook mede-eigenaar van HemmenHem, een productie-en bemiddelingsbureau op het gebied van jeugdtheater. In een aantal produkties speelt hij zelf. De laatste tijd richt hij zich met name op het maken van muzikale vertellingen, want naast acteren en regisseren zingt hij ook en speelt hij accordeon. Naast het (jeugd)theater heeft hij ook een programma met Franse chansons.

Lela Kwakernaak: Regisseur Jeugd

Zelf heeft Lela vroeger ook bij een jeugdtheatergroep gezeten. Wat een geweldige en magische tijd was waar ik de wereld van theater heb ontdekt. Samen maakte we voorstellingen en speelde daar ook in. Daarnaast was het ook enorm gezellig en leuk. Het heeft mij geïnspireerd om zelf theater te gaan studeren.

Ik hou van theater dat durft. Durven anders te zijn en durven tegen de stroom in te gaan. Taboes durven bespreken en onderzoeken. Vooral veel onderzoeken naar wat jij belangrijk vind en wil vertellen. Door middel van maken, uitproberen, fantaseren en improviseren tot een voorstelling komen.Hasse van der Veldt: Regisseur Jeugd 9+

Hasse is een student aan de opleiding Docent Theater aan ArtEZ in Zwolle en zal zich binnenkort aan u voorstellen.