Toneelvereniging

Herman Heijermans Olst

Jeugdtoneellessen

We zijn de jeugdtoneelvereniging van Olst-Wijhe. We werken met theaterdocenten in opleiding, waardoor we de kinderen een goede ondersteuning kunnen bieden. Tijdens het toneelseizoen werk je samen en leer je hoe het is om op ‘de vloer’ te staan. Je ontwikkelt op speelse wijze je fysieke bewustzijn, creativiteit en stemgebruik. Daarnaast leer je spelen op je eigen manier, fantasie gebruiken en jezelf uit te drukken; open staan naar elkaar en jezelf, oplossingen bedenken, plannen maken en ontwikkelen.

Meld je aan

Wij vinden het belangrijk dat de sfeer in de groep goed is en dat de kinderen zich veilig voelen om alles te durven doen wat ze willen. Zo hopen we dat ze al hun droombeelden naar buiten kunnen spelen en ze zich vrij voelen om zichzelf te zijn.

 
Jonge Herman (8 tot en met 11 jaar):
Deze groep is helaas niet aktief vanwege te weinig aanmeldingen.
 
Herman Junior (11 tot en met 18 jaar):
Dinsdag van 18:15 tot 19:45
In deze groep is de inbreng van de spelers belangrijk.We nemen de kinderen mee in een maakproces en bouwen we samen aan een voorstelling. Op basis van verschillende bronnen en/of uitgangspunten maak en improviseer je met je medespelers verschillende scènes. Deze scènes kunnen dienen als uitgangspunt voor een voorstelling of geven je meer informatie om je personage/rol vanuit te kunnen spelen. Je doet veel zelf, want jij bent als speler immers je eigen instrument. Speel, improviseer, denk mee en vul aan. Bij Herman Junior krijg je de ruimte om de voorstelling zo te vormen als we dat zelf willen. Bovendien worden spelers van Herman Junior vaak gevraagd om mee te spelen bij andere projecten, zoals de Anton-Pieck-markt in Olst, voorstellingen van theaterstudenten en straattheateracts.

 

Visie op Jeugdtheater binnen de vereniging:
Sinds 2004 wil toneelvereniging Herman Heijermans dè vereniging zijn voor jeugdtheater in de gemeente Olst-Wijhe en omstreken, waar de deuren wijd open staan voor alle kinderen en jongeren vanaf 9 jaar. Wij hebben een groot aantal jeugdleden verdeeld over meerdere leeftijdscategorieën, je komt dus altijd bij leeftijdsgenoten in de groep. We hebben jeugdleden uit Olst, maar ook uit omliggende dorpen en steden als Wijhe, Raalte en Zwolle. We repeteren op dinsdag en sluiten ieder seizoen af met een spetterende voorstelling.
Als je lid wordt van onze jeugdvereniging, werk je continu samen en leer je om te durven. Je ontwikkelt op speelse wijze je coördinatie, fysiek bewustzijn en creativiteit. Door het ontwikkelen van je creativiteit word je goed in oplossingen bedenken, plannen maken en iets van alle kanten bekijken. Door je via spel in te leven en te béleven, leer je jezelf uit te drukken. Zelfontplooiing en creativiteitsontwikkeling dragen niet alleen bij aan een persoonlijke groei en zingeving, maar ook aan culturele diversiteit en sociale samenhang. Zo worden jouw vaardigheden steeds groter. Jouw fantasie, ontwikkeling en het spelplezier in de repetities staan voorop